Szczęść Boże!
Witam wszystkich. Mam na imię Mariusz. Urodziłem się 17 września 1995r. w Wejherowie (woj. pomorskie). Odczuwam powołanie praktycznie od małego dziecka. Gdy byłem mały chciałem zostać misjonarzem, był to czas kiedy inni chłopcy chcieli zostać w strażakami lub policjantami. Utrzymywało się to powołanie aż, do rekolekcji oazowych( rok temu)- nie chodzę na oazę, ale na rekolekcjach byłem. Podczas tych rekolekcji porzuciłem chęć zostania misjonarzem za to odczuwam powołanie kapłańskie. Obecnie jestem lektorem w parafii św, Antoniego Paderewskiego w Redzie.
Niechaj Maryja trzyma nas wszystkich w wytrwałości i prowadzi nas na drodze do nieba.
św. Jan Bosko
Nowy w KSI
Witaj:)
cieszę się, że do nas dołączyłeś
Hehe... Cześć Mariusz!
Miło mi, że się zarejestrowałeś.
Pamiętaj, że pamiętam o Tobie w modlitwach.
Pamiętam jeszcze jak w 5 czy 6 klasie na sprzątaniu świata mi, wychowawczyni i kilku osobą z klasy powiedziałeś, że chciałbyś być misjonarzem. Ja wtedy jeszcze (przyznam się) nie do końca "wierzyłam".
W ogóle Cię nie rozumiałam.
Byłam zszokowana jak można chcieć zrezygnować z życia i w ogóle...
No, ale od połowy 1 kl. gim. już wiem! ;P Hehe stare, dobre czasy.
Pozdrawiam! I liczę, że kontakt się utrzyma i po kilku latach się spotkamy... Ty w sutannie, a ja w habicie!
PS. Ciągle cytaty św. Jana Bosko... Czyżby Salezjanie?
Kiedy byłem na rekolekcjach zafascynowała mnie postać św. Jana bosko. A ponieważ i on jest kapłanem, chcę wybrać sobie na bierzmowanie jego imię. Często też się do niego modlę.